Portkod 1321

Efter ett par kommentarer här på bloggen så vill jag bara tipsa om en ungdomsserie som verkar otroligt bra, Portkod 1321. Den sändes på SVT1 som en webbserie i oktober-november månad. Medverkar gör bland andra, Happy Jankell, Fanny Klefelt (de båda var med i ungdomsfilmen Tusen gånger starkare),Freddy Åsblom och Valter Skarsgård.
Serien handlar om Agnes och Steph, två 16-åriga tjejer. Deras sommar kantas av både glädje och besvikelse och får dem att tills slut landa i en del värdefulla insikter. De lär sig var deras egna gränser går och hittar till sin självrespekt.
Agnes mamma är artist och ska åka på turné i Europa hela sommaren, hon har nyligen inlett ett förhållande med Stephs pappa varpå han ska följa med på turnén. Då Stephs pappa har hyrt ut deras lägenhet över sommaren ska hon bo hos Agnes och hennes 10 år gamla syster Billie. Till en början drar inte flickorna jämt, men sedan träffar de ”bandet” ett gäng killar i 20-årsåldern. Agnes förälskar sig genast i bandets sångare, Hannes. Problemet är att han redan har en flickvän, modebloggaren Evve.
Serien finns fortfarande att se på SVTplay.