Jag är din krigare #2

Filmen är en svensk-dansk film från 1997 i regi av Stafan Jarl. Filmen utspelas i trakterna kring Götene och Lidköping, b.la. lilla Grand Canyon som finns i Kinnekulle.
imageshämta (1)hämta
Filmen handlar om 13-åriga Kim känner sig hemma i vildmarken. En natt uppenbarar sig naturens själ för honom i form av en indian, som utnämner Kim till naturens beskyddare. Kim bestämmer sig för att stanna ute i vildmarken och leva av det som naturen har att erbjuda. Efter ett tag så blir Kims övertygan på sitt uppdrag allt mer seriös. Han är tvungen att försöka rädda så många vilda djur som möjligt undan människornas onödiga dödande, och ingenting kan stoppa honom.
Tråkigt nog så är det en mycket tragisk uppgift jag har hittat om Robin Milldoff (född 1982) som spelar 13-årige Kim. Han är tyvärr inte vid livet längre. Han dog 24 år ungt (2007). Kändes hemskt när jag läste det. Han gjorde en bra insats i filmen och det ska han ha cred för.

En tanke kring ”Jag är din krigare #2

  1. Hej. Jag var Robins flickvän under den tiden. Snubblade över detta inlägg nu och kan konfirmera att det tyvärr är rätt som är skrivet.

Kommentarer är stängda.