Svar till Julia

Postat av Julia: Vill också ha hjälp med att hitta en ungdomsserie 🙂 Det är en serie som jag skulle tippa på visades på SVT har jag en känsla av i slutet av 90-talet (ta detta med en nypa salt, jag är en 95:a som var väldigt liten då.) Men i alla fall. Serien handlar om tre syskon, en storebror och en mellansyster och ett småsyskon då deras föräldrar omkommer i en flygolycka. Sen kommer jag inte ihåg mycket mer än att det utspelar sig på sommaren och att de tar en båt och flyr eller nåt (antagligen från att skiljas åt kanske?) Av nån anledning känner jag en koppling mellan låten Jag tror på sommaren och denna serie, om det är mitt minne som blandar ihop saker vet jag inte tyvärr. 

Det hade vart jättekul om det är nån annan som känner igen denna serie men dessutom också vet namnet på den 😀


Svar: Hej Julia! Jag gissar på att du menar TV-serien Barnen på Luna med denna beskrivning. Serien som är ifrån 2000 handlar om de fyra barnen Glenn, Torsten och systrarna Mercedes och Pärlan som förlorar sina föräldrar i en flygolycka, och eftersom de fyra barnen inte vill hamna i fosterhem så tar de Glenns föräldrars motorbåt Luna och rymmer tillsammans ut i Stockholms skärgård.

HÄR kan man se alla avsnitt.