Svar till Anonym

Postat av Anonym: hej! jag söker en film som jag brukade titta på med en kompis när jag var liten. kan vara från 2000 eller nått tidigare.
det handlar om en flicka som en dag trillar ner i ett hål i trädgården, på sin födelsedag om jag inte minns fel. där nere finns en helt annan värld & hon träffar även sin tvillingsyster där nere i hålet (som hon inte visste att hon hade) låter väldigt lustigt men jag hoppas du kan hjälpa mig 😉

Svar: Filmen du letar efter är en fantasynovell som heter Allra käraste syster och är skriven av ingen mindre än Astrid Lindgren år 1949. Filmen, som är en kortfilm är inspelad år 1988 och tvillingarna Barbro och Ylva-Li i filmen spelas av Elin och Ulla Elgestad. Jag har försökt att hitta lite information om tjejerna, men lyckas tyvärr inte hitta så mycket mer än att Ulla numera heter Glover i efternamn, tycks bo i Amerika, har barn och jobbar inom data. Snälla Arne visste lite mer om Elin som numera heter Bacoccoli i efternamn, bor på Lidingö, och jobbar med finanstjänster på ett företag i Stockholm.

 Ulla.