Niels Jensen

Niels Jensen, född 8 maj 1964 i Faaborg, Danmark. Han slog igenom som musiker med låten ”Mobbingbarn” 1979 och blev känd för den större publiken i rollen som den skånske syntharen Jeppe i filmen G – som i gemenskap.
Niels uppmärksammades med sin debutsingel Mobbingbarn, endast 15 år gammal. Han har gjort musikvideor till bland andra Uno Svenningsson och Bo Kaspers orkester. Musikkarriären har blandats med jobb som skådespelare och konstnär. Han har haft flera uppmärksammade utställningar, bland annat i Köpenhamn och Shanghai.
Niels pappa gick bort, när Niels endast var 3 år, så fick han resa runt med sin mamma som var konstnär.

Filmografi

  • 2007 – Lite som du
  • 2006 – Sök (Jonas)
  • 2005 – Münsters fall (Lempel)
  • 2004 – Tänk (regi och fotografi)
  • 1984 – Mannen från Mallorca (Roger ”Rogge” Jansson)
  • 1983 – P&B (punkare i T-banan)
  • 1983 – G – som i gemenskap (Jeppe)
  • 1982 – Sova räv (Johan Jarlgård)

Teater

  • 2003 – Ernst Olsson – En rockhistoria
  • 2000 – Blod
  • 1995 – Soporna, döden och staden
  • 1991 – Slutgiltig lösning (Andreas Baader)
  • 1984 – Rycket
HÄR kan ni läsa mer om Niels Jensen.

Kommentera

Din emailadress kommer inte att publiceras.