Kategoriarkiv: Födda på 70-talet

Ellen Demérus

Ellen Maria Demérus, född 15 juli 1975 i Stockholm. Känd som Britta i Alla vi barn i bullerbyn 1987. Hon fortsatte inte med skådespelandet utan jobbar idag på Bonniers. Hon har bland annat gjort några titta och peka böcker för barn.
Jag skulle försöka leta fram en bild på “Britta” i vuxen ålder.
Kom då över denna bild på en sopran med samma efternamn.

Maria Demérus.
Jag tycker att hon är snarlik “Britta”. Men kanske de är systrar eller något. Vad tror ni?
(Update: Återigen har snälla Arne sagt sitt.
“Maria är Ellens lillasyster, född 1983. Hon har även en storasyster Anna, född 1971”)

Den här lilla bilden tror jag ska föreställa Ellen Demérus.

Pernilla Glaser

Pernilla Glaser, född 1972 i Stockholm. Kanske mest känd som Ulrika (dottern i huset) i julkalendern, Trolltider 1979. Men började redan innan det, med att ge sin röst som Penny i filmen Bernard och Bianca 1977. Hon fortsatte inte som skådis utan övergick istället till att skriva manus, romaner och sysslade en del med dramapedagogik. Det är Pernilla som har skrivit manuset till filmen, Välkommen till festen 1997.
Idag bor hon i Gustavsberg med sina 3 söner, Hannes, Rufus och Frans som hon har tillsammans med sin exman Erik. Hon jobbar just nu på Kungliga konsthögskolan.
Filmografi:
1983 – Albatrossen (Anna Lagerström)
1990 – Werther (Övrig medverkande)
 

Harald Lönnbro

Harald Lönnbro, född 21 augusti 1975 i Göteborg. Mest känd som Olle i Astrid Lindgrens, Alla vi barn i Bullerbyn 1986. Men innan Bullerbyn så var han med i kortfilmen Skrotsemester 1979. Harald har fortsatt att vara verksam skådespelare inom film och även ett flertal TV-serier, såsom Upp till kampHem till byn och Lasermannen.
Harald är son till Anders Lönnbro som också är skådis och även regissör. Bl.a. så kan man se dom tillsammans i “Häktet” 2005.
 
Filmografi:
1990 och framåt – Hem till byn (Thomas Löfgren)
2001 – Röd jul (Bobo – författaren som ung)
2005 – Häktet (John Ahl)
2006 – Att göra en pudel (Henrik)
2007 – Beck – Gamen (Jens Schonbach)
2009 – Vägen hem (Urban Fälth)