Kategoriarkiv: Födda på 60-talet

Ulrica Örn

Anna Ulrica Örn,, född 13 februari 1966 i Stockholm. Hon spelade tjejen Mia i filmen G – som i gemenskap (1983). Efter det så var hon med i Splittring året efter. I den filmen så spelar hon Gül, (syster till bland annat Dominik Henzel, som oxå medverkade i filmen G – som i gemenskap).
Sedan så la hon den karriären på hyllan och satsade på musiken istället. Hon medverkade som sångare i bandet Fake som under 1980-talet gjorde synth och italodisco.
År 1983 släppte Ulrica solosingeln “Can’t Get Enough (of Your Love)”, skriven av Christer Sandelin.
Ulrica arbetar idag som musikjournalist på SVT.

Niels Jensen

Niels Jensen, född 8 maj 1964 i Faaborg, Danmark. Han slog igenom som musiker med låten “Mobbingbarn” 1979 och blev känd för den större publiken i rollen som den skånske syntharen Jeppe i filmen G – som i gemenskap.
Niels uppmärksammades med sin debutsingel Mobbingbarn, endast 15 år gammal. Han har gjort musikvideor till bland andra Uno Svenningsson och Bo Kaspers orkester. Musikkarriären har blandats med jobb som skådespelare och konstnär. Han har haft flera uppmärksammade utställningar, bland annat i Köpenhamn och Shanghai.
Niels pappa gick bort, när Niels endast var 3 år, så fick han resa runt med sin mamma som var konstnär.

Filmografi

  • 2007 – Lite som du
  • 2006 – Sök (Jonas)
  • 2005 – Münsters fall (Lempel)
  • 2004 – Tänk (regi och fotografi)
  • 1984 – Mannen från Mallorca (Roger “Rogge” Jansson)
  • 1983 – P&B (punkare i T-banan)
  • 1983 – G – som i gemenskap (Jeppe)
  • 1982 – Sova räv (Johan Jarlgård)

Teater

  • 2003 – Ernst Olsson – En rockhistoria
  • 2000 – Blod
  • 1995 – Soporna, döden och staden
  • 1991 – Slutgiltig lösning (Andreas Baader)
  • 1984 – Rycket
HÄR kan ni läsa mer om Niels Jensen.

Joakim Schröder

Joakim Schröder, född 9 juli 1963 i Täby (Stockholm). Han är känd som Robban i filmen G – som i gemenskap (1983), som han även har varit med och skrivit. Joakim har även varit med och skrivit och regisserat filmen, Ingen kan älska som vi (1988).
Joakim började läsa teologi 1989. Prästvigdes år 2000 och jobbar idag som präst i Svenska kyrkan och tjänstgör även i Stockholms stift. Han jobbar även som personlig assistent. Och så håller han på med att skriva manus.
       Filmografi:
  • 1995 – 30:e november (polis)
  • 1983 – G – som i gemenskap (Robban)
  • 1982 – Zombie (Henke)
  • 1981 – Veckan då Roger dödades (jens)
 
       Manus:
  • Ingen kan älska som vi (regiassistent & klippassistent)
  • On the Loose (1985)
  • G – som i gemenskap (1983)